KabelkrantNieuws uit Zwolle

Gemeente Zwolle betaalt 230.000 euro te veel door menselijke fout

Zwolle – Ondanks alle daarvoor geldende procedures en richtlijnen is er door een menselijke fout een betalingsbatch twee keer uitgevoerd. Daardoor hebben in totaal 404 begunstigden een dubbele betaling ontvangen. Dat blijkt uit een brief die wethouder Paul Guldemond stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Uiteraard betreurt de wethouder het zeer dat deze situatie is ontstaan. Inmiddels zijn maatregelen getroffen om betrokkenen te informeren. Daarbij is de inzet er op gericht om de teveel uitbetaalde bedragen terug te ontvangen. Op dinsdag 5 maart is de vergissing van maandag 4 maart ontdekt.

Bij inwoners gaat het hier om eenmalige bedragen waarvoor de aanvragers een beschikking hebben ontvangen. Dit zijn bijvoorbeeld Individuele Inkomenstoeslag, Zorgkostenregeling en het Participatiefonds en enige nabetalingen van reguliere bijstand. Bij de bedrijven gaat het om geleverde diensten in een bepaalde periode. De dubbele betalingen vonden plaats op vrijdag 1 maart en maandag 4 maart. In totaal gaat het om 404 ontvangers die met elkaar een bedrag van 230.000 euro hebben ontvangen (€117.000 aan bedrijven en €113.000 aan inwoners). Inmiddels zijn maatregelen getroffen om betrokkenen te informeren waarbij de gemeente gericht contact legt.

Vanwege de informatieplicht van de gemeente zijn er direct maatregelen genomen. Mensen kunnen telefonisch terecht bij het klantcontactcentrum, afdeling Inkomensondersteuning of bij een van de sociale wijkteams met de vraag wat te doen; zij zullen hen informeren over de wijze van terugbetaling. Daarnaast worden alle ontvangers persoonlijk per brief aangeschreven waarin de gemeente haar excuses aanbiedt en geadresseerde vriendelijk verzoekt het teveel betaalde bedrag aan de gemeente terug te storten.

Op de website www.zwolle.nl wordt een pagina ingericht waar informatie wordt verstrekt en veelgestelde vragen van antwoord en handelingsperspectief worden voorzien.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button