Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse burgemeester bij Eus’ Boekenclub op tv

Zwolle – Burgemeester van Zwolle Peter Snijders is op zondagavond 29 oktober om 19.19 uur op npo2 te gast in het tv programma van Özcan Akyol, beter bekend als Eus: Eus’ Boekenclub. Hij zal daar voorlezen en vertellen over zijn eigen leeservaringen.

Na een succesvolle reeks keert de presentator op zondag 29 oktober terug met Eus’ Boekenclub. Hét programma waarin de liefde voor het lezen en alles eromheen wordt gevierd. De schrijver en presentator ontvangt spraakmakende gasten, acht weken lang op de zondagavond op NPO 2.

Het programma bevat de bekende ingrediënten: vanuit het Burgerweeshuis in Deventer ontdekt Eus samen met onder meer schrijvers, dichters, leesclubleden en bijzondere leesambassadeurs de kracht van verhalen vertellen.

Ook keren de nu (nog) onbekende schrijvers terug! Honderdduizenden Nederlanders zijn bezig met het schrijven of uitbrengen van een debuutroman. Het merendeel van de manuscripten blijft ongepubliceerd. Wat voor ervaringen hebben aspirant-auteurs met uitgeverijen? En welke verhalen halen nooit de drukpers? Eus’ Boekenclub geeft nu nog onbekende schrijvers een felbegeerd podium.

Uiteraard bespreekt Eus ook elke aflevering samen met twee mede-leesclubleden én de schrijver die centraal staat zijn/haar nieuwste boek. In deze reeks zijn dit de meest recente werken van onder meer Carry Slee, Heleen van Royen en Tommy Wieringa. Met wat voor gevoel sloegen hun leesclubleden het boek dicht? Zijn ze positief verrast, of valt er een kritische noot?

De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de media, cultuur en journalistiek. Onder anderen Giovanca Ostiana, Francis van Broekhuizen, Guus Meeuwis en Saskia Belleman schuiven aan!

Een uitzending bijwonen is ook mogelijk.

Op 29 oktober is het programma gevuld met de gasten Tommy Wieringa, schrijver, Janny van der Heijden en Yousef Gnaoui, met een leesclub, Yentl van Stokkum, dichter, en burgemeester Peter Snijders (Zwolle).

Bron
ntr

Gerelateerde artikelen

Back to top button