Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Schutsluizen Vechterweerd en Vilsteren weer open voor recreatievaart

Zwolle / Dalfsen – Vanaf donderdag 6 april zijn de schutsluizen Vechterweerd en Vilsteren in de Overijsselse Vecht weer open voor de recreatievaart. Daarmee gaat het zogeheten ‘schutseizoen’ voor de recreatievaart op de Overijsselse Vecht weer van start. Vanwege werkzaamheden aan de Spoorbrug over de Vecht is er verder in het vaarseizoen een stremming voor vaarwegverkeer.

De donderdag voor het paasweekend, 6 april, markeert de start van het schutseizoen. Tijdens het vaarseizoen voert ProRail spoorvernieuwingswerkzaamheden uit aan de Spoorbrug over de Vecht. Deze werkzaamheden zijn nodig om het spoor in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden voor het toenemende treinverkeer.

Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer
Vanwege de veiligheid is er een volledige stremming voor het vaarwegverkeer in de periode van:

  • Zaterdag 29 april (01:00 uur) t/m dinsdag 2 mei 2023 (05:00 uur)

Varen van Zwolle naar Dalfsen (en andersom) is daarom in het laatste weekend van april niet mogelijk. Actuele informatie over de stremming staat op www.vaarweginformatie.nl en teletekst pagina 721.

Bedieningstijden schutsluizen

Dagelijks is er in het voorseizoen tussen 8.00 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur bij beide schutsluizen een sluiswachter aanwezig om boten te schutten. Recreatievaarders dienen uiterlijk 20 minuten voor sluitingstijd bij de schutsluis aanwezig te zijn.

In het hoofdseizoen (14 april t/m 1 september) is dit van 8.30 – 12.00 uur en van 13.00 – 18.30 uur. Voor het naseizoen (1 september t/m 1 oktober) is dit van 8.00 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur.

Waterpeil en vaarwegbeheer

Waterschap Drents Overijsselse Delta is verantwoordelijk voor het waterpeilbeheer en het vaarwegbeheer op de Overijsselse Vecht vanaf de monding in het Zwarte Water bij Zwolle tot Ommen. Vanaf Ommen tot aan de Duitse grens gaat waterschap Vechtstromen over het beheer van de Vecht. De bedieningstijden van de schutsluizen Vechterweerd en Vilsteren staan op de website van het waterschap.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren