Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Schop in de grond winkelgebied Diezerbrink

Zwolle – Aannemer Schagen Infra is gestart met de werkzaamheden voor de tweede fase van de herinrichting Diezerbrink. Afgelopen jaar werden de werkzaamheden uit de eerste fase afgerond. Nu zijn de Thomas à Kempisstraat, vanaf de Vechtstraat tot Bisschop Willebrandlaan, de Vechtstraat en een klein gedeelte van de Rhijnvis Feithlaan (tussen rotonde De Brink en Bagijnesingel) aan de beurt. De Vechtstraat wordt één-richtingsverkeer en de andere straten worden aangepast op het nieuwe ontwerp. Het doel is om een veilige, aantrekkelijke en levendige omgeving te creëren. Zo komt er onder andere meer ruimte voor fietsers en voetgangers en komt er meer groen.

Tijdens de werkzaamheden die in de komende maanden plaatsvinden blijven de winkels geopend en bereikbaar. Als het nodig is, wordt verkeer omgeleid. Dit wordt dan duidelijk met borden aangegeven. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd met inachtneming van de adviezen van het RIVM rondom het coronavirus.

Wat gaat er gebeuren en wanneer?

Zoals het nu lijkt wordt dit de planning:

Vechtstraat: heden t/m 30 april
Tijdens deze fase krijgt het eerste deel van de Vechtstraat nieuw hemelwaterriool. Ook wordt de hoofdrijbaan smaller gemaakt. Nadat de hoofdrijbaan is vernieuwd, zijn de parkeerplaatsen en voetpaden aan de beurt. Daarnaast komen er nieuwe groenstroken en bomen.

Vechtstraat: 3 mei t/m 11 juni

In deze tweede fase worden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd als in fase 1, maar dan in het verlengde van de straat. Op de kaart is te zien waar de werkzaamheden plaatsvinden.

Vechtstraat/Rhijnvis Feithlaan: 21 juni t/m 23 juli

In deze fase wordt het hemelwaterriool aangebracht en aangesloten op de nieuwe Vecht. Aansluitend wordt het nieuwe straatwerk en asfalt aangebracht in de Rhijnvis Feithlaan.

Thomas à Kempisstraat: 16 augustus t/m 8 september

Na de bouwvakantie staan de werkzaamheden aan de Thomas à Kempisstraat op de planning. Ook hier wordt nieuwe riolering en bestrating aangebracht. Het geheel komt er net zo uit te zien als de Vechtstraat.

Rhijnvis Feithlaan: 11 oktober t/m 05 november

De laatste fase van het project bestaat uit het aanbrengen van nieuwe bestrating op de Rhijnvis Feithlaan. Dit deel van Diezerbrink krijgt dezelfde uitstraling als de Vechtstraat en de Thomas à Kempisstraat. Ook hier komen groenstroken en bomen.

Samen met winkeliers en bewoners

Afgelopen jaar zijn de werkzaamheden van de eerste fase afgerond. De Thomas à Kempisstraat onderging een metamorfose, er is meer ruimte voor voetgangers en fietsers gecreëerd, het is groener geworden door nieuwe plantenvakken. Daarnaast maakte de rotonde op de Brink plaats voor een plein waar het moeilijker is geworden hard te rijden.

Al in oktober 2018 heeft de gemeente Zwolle een eerste ontwerp herinrichtingsplan voor het hele gebied aan de ondernemers en inwoners gepresenteerd. Daarna heeft de gemeente het ontwerp samen met hen uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Ondernemers en bewoners dachten onder andere mee over de inrichting van de straten, de (fiets)parkeerplaatsen, de bestrating en de beplanting.

Op de hoogte blijven?

De werkzaamheden kunnen afwijken in verband met onvoorziene omstandigheden. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en actuele planning in het winkelgebied Diezerbrink? Kijk dan op de website www.zwolle.nl/diezerbrink.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren