Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpaginaZorg & Welzijn

Schoolzuster terug in de klas

Door de invoering van passend onderwijs moeten in de klas steeds vaker leerlingen medisch verzorgd. Omdat de leerkracht dit zelf vaak niet kan doen wil D66 Zwolle de schoolzuster terug in de klas. De wijkverpleegkundige, die toch al in de wijk aanwezig is, zou voor deze taak kunnen worden ingezet.

`Natuurlijk moet het voor ieder kind vanzelfsprekend zijn om zorgeloos naar school te gaan, ook voor kinderen die bepaalde medische zorg nodig hebben zoals bijvoorbeeld diabetes,` aldus Henk Schippers (raadslid D66). `Een schoolzuster kan bijdragen aan goede onderwijsresultaten door benodigde medische zorg te geven en tegelijkertijd versterkt zij de verbinding van de school met de wijk.`

Ook kan de wijkverpleegkundige dan aanspreekpunt zijn voor het onderwijs en een signalerende functie hebben om bij te dragen aan een veilige leef- en leeromgeving voor kinderen.

Via een motie vraagt D66 het college daarom om samen met scholen en de zorgverzekeraar te kijken naar de mogelijkheid om een beroep te doen op de expertise van de wijkverpleegkundige, om medische handelingen/zorg aan kinderen op scholen op een verantwoorde manier in te richten.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button