Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Schoolkinderen herdenken bevrijding in Ter Pelkwijkpark

Zwolle – Maandagmorgen herdachten de leerlingen van De Geert Grote school en Koningin Emmaschool alle gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zwolle en Zwollerkerspel. Zondag was het precies 74 jaar geleden dat Zwolle bevrijd werd door Canadese militairen. Burgemeester Meijer legde namens de gemeente de eerste krans bij het monument in het Ter Pelkwijkpark.

Het centrale oorlogsmonument van Zwolle werd in 1950 geplaatst. In 1987 werd het geadopteerd door de Geert Grote School en de Koningin Emmaschool. Het beeld, gemaakt door Titus Leeser, bestaat uit een muur met een mannenfiguur. Op de muur staat ‘Gedenk het leed, maar niet om stil te blijven staan. Gedenk de schande, maar om voort te gaan’.

Foto’s © Peter Denekamp

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button