Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Scholieren Thorbecke maken kennis met Herman Brood

Zwolle – Herman Brood was van 1964 tot 2001 een alleskunner. De geboren Zwollenaar was onder andere zanger, acteur, auteur en schilder. Helaas heeft hij zich zelf in 2001 van het leven beroofd.

Donderdag konden de leerlingen dus kennis maken met wie Herman Brood ooit was. Ze kregen van school een boekje mee waarin ze vragen moesten beantwoorden. De vragen kon je beantwoorden bij verschillende hotspots in de stad. Zo moesten de scholieren bijvoorbeeld naar het Herman Brood Experience of de oude basisschool van Herman Brood.

Op school was ook nog genoeg te beleven. Er werden workshops gegeven waarbij de leerlingen moesten zingen of schilderen als Herman Brood. Aan het eind werd de dag afgesloten in de aula door twee oude vrienden van Herman. Hans Lafaille, de oud drummer van de band van Herman, en Ivo de Lange beantwoorde vragen van leerlingen. Op het laatst mochten Lafaille en de Lange een schilderij uitkiezen die de leerlingen gemaakt hadden die het meest op de schilderkunst van Herman Brood leek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button