CoronavirusNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Scholen in Zwolle merken gevolgen coronavirus

Zwolle- De hogescholen Windesheim, VIAA en Katholieke Pabo zijn sinds vandaag dicht vanwege de coronamaatregelen van het kabinet. Dit geldt echter niet voor de scholen in het basis- en voorgezet onderwijs en het MBO.

Dat deze scholen niet zijn gesloten heeft volgens het kabinet en het RIVM te maken het feit dat kinderen en jongeren minder risico lopen het virus te krijgen. Toch zijn er vandaag minder leerlingen binnen het primaire en secundaire onderwijs.

“Veel scholen in Zwolle hebben te maken met een verhoogde uitval van leerlingen en leerkrachten” zegt John Beumer, woordvoerder van OOZ (Openbaar Onderwijs in Zwolle). ”

Premier Rutte zei ook dat als de scholen dichtgaan de ouders thuis moeten blijven, en dat zou slecht voor de economie zijn.

Hogescholen en universiteiten gaan wel dicht. Zij gaan tijdelijk alleen online onderwijs geven.

Op het Cibap zit 10% tot 20% thuis, al is dat vooral preventief. Op het Deltion zijn er ook minder leerlingen aanwezig. De scholen geven aan druk bezig te zijn met het zoeken naar mogelijkheden om studenten en docenten thuis te laten studeren en werken.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button