Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Schipper ’t Kleine Veer: ‘Het is weer fijn om heen en weer te varen’

Zwolle – Het is de kortste weg tussen Zwolle en Hattem: veerpont ’t Kleine Veer. Sinds zaterdagochtend is het fiets- en voetgangersveer weer in de vaart. Tot en met zaterdag 30 oktober kunnen fietsers en wandelaars iedere dag gebruik maken van het overtochtje over de IJssel. Tenminste, als de vlaggen in top zijn!

Het veerpontje is in trek. Gemiddeld maken zo’n 70.000 recreanten per jaar gebruik van het pontje tussen de Hanzesteden Zwolle en Hattem. Vandaag zet de schipper van de gemeente Zwolle voor de eerste keer weer de passagiers over van de ene naar de andere kant. Hij heeft het schippersleven in het bloed: “Rond een jaar of twintig was ik toen ik op de bruine vloot begon. En later ben ik naar zee gegaan. ” De schipper heeft er zin in vandaag. “Het is hartstikke fijn om weer heen en weer te varen en om mensen te helpen bij hun overtochtje”.

Wandelaars en fietsers kunnen gebruikmaken van het pontje over de IJssel tussen Zwolle en Hattem. Vanwege corona kunnen per overtocht maximaal vier mensen mee, als het om één gezin gaat maximaal zes. De overtocht met het pontje kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Een tienvaartenkaart kost € 8,-. Sinds 2020 kan alleen nog met de pin worden betaald.

Gerelateerde artikelen

Back to top button