Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Schilderen tegen eenzaamheid bij studenten

"We hopen studenten zo samen te brengen en even uit hun bubbel te trekken..."

Zwolle – Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) en kunstenaar Dennie Boxem hebben de handen ineen geslagen en een team-artwork opgezet. Het artwork heeft alles te maken met het verbinden van studenten tijdens corona. Volgens Emma van de Poll, voorzitter SOOZ, zijn veel jongeren eenzaam door corona. “We hopen studenten zo samen te brengen en even uit hun bubbel te trekken. Veel studenten blijven in hun studentenkamer, er zijn geen meerdaagse festivals en dansen met Janssen is ook voorbij.”

Op het schilderij is een halsketting te zien met daaraan allemaal bedeltjes, de bedeltjes worden geschilderd door studenten en vertellen een persoonlijk verhaal. De halsketting staat symbool voor het studentenleven, “Je versiert jezelf, je gaat eropuit en her en der versier je ook. Dat is het studentenleven,” vervolgt kunstenaar Dennie Boxem. “De halsketting zit aan weerzijden vast, dat symboliseert de coronatijd. We vragen aan studenten om één bedeltje aan de ketting te schilderen dat de studententijd tijdens corona symboliseert.”

© RTV Focus Zwolle

Bijzondere verhalen

De bijzondere verhalen maken onder andere het project ontzetten tof volgens Dennie. “Er worden pittige verhalen gedeeld. Op het schilderij zie je bijvoorbeeld iemand op een boot waarvan de zeilen zijn ingeklapt. Diegene zei dat door corona de wind uit de zeilen is gegaan. Dat is een voorbeeld, maar zo zitten er allemaal verhalen in…”

Het Schilderij

Wat er met het schilderij gaat gebeuren, is nog onduidelijk. SOOZ en Dennie Boxem denken nog over de uiteindelijke bestemming van het schilderij.

© RTV Focus Zwolle

Mee schilderen

Het is mogelijk om mee te schilderen op 10 augustus 17 augustus van 20:00 tot 22:00 bij het atelier van Dennie Boxem.

Gerelateerde artikelen

Back to top button