Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Schellerveertje in bedrijf

Zwolle – Dauwtrappen op Hemelvaartsdag! Waar kan dat beter dan in de Schellerwaarden bij de IJssel in Zwolle-Zuid. Zeker nu sinds kort het elektrische voetveertje je overzet bij de Hanzeboog.

Met een strak blauwe lucht en de mooie vergezichten over Hattem is het heerlijk struinen over het vorig jaar aangelegde Voermanpad.

De misschien wel mooiste plek om te starten is bij het pontje ’t Kleine Veer naar Hattem. Sta je op de weg voor het pontje en kijk je naar rechts richting de boerderij loop dan naar het bord dat je dan ziet. Volg vervolgens de houten Voermanpad-palen en het pad leidt je langs de achterkant van de boerderij. Dan gaat er een wereld voor je open. Een prachtige zee aan paardebloemen, gelekwikstaart, idyllische strandjes en mooie vergezichten.

Voetveer Het Schellerveertje

Met aan het eind de leuke verrassing van het nieuwe elektrische voetveertje die je naar de andere kant van de nevengeul zet. Met een druk op de knop (wel hele tijd vasthouden) komt het veertje vanaf de andere kant op gang om naar je toe te varen. Eenmaal op het pontje zet je hem met je voet op de drukknop weer in beweging.

Veel plezier!

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button