Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Schattenzoektocht door Zwolle om vrijheid te vieren

Zwolle – Een schatzoektocht om je vrijheid te vieren: dit is hoe Stadkamer Zwolle Bevrijdingsdag organiseert voor de Hanzestad. Door middel van de Geocache-app lopen Zwollenaren langs verschillende locaties waar in de Tweede Wereldoorlog iets is gebeurd. Tijdens de route krijgt de loper opdrachten om uiteindelijk de prijs te ontdekken.

Met een route van 2,5 kilometer lopen Zwollenaren langs diverse locaties om meer te leren over de oorlogsverhalen uit de binnenstad. Zodra de route is afgerond, kan de speler een codewoord oplossen en daarna een boekje ophalen. Het boek gaat over een joods meisje genaamd Kari, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zwolle woonde. Het verhaal werd geschreven voor Paul Gellings. De illustraties zijn van Niek van Ooijen.

Geocaching

De Geocache-app is een app waarmee schattenzoektochten worden gemaakt. Geocachen wordt gedaan door middel van GPS coördinaten. Via de app krijgt de gebruiker aanwijzingen om op zoek te gaan naar de ‘schat’. Van tevoren is de schat van de zoektocht een verassing.

Voor mensen die liever de route handmatig gebruiken, heeft Stadkamer Zwolle de route uitgestippeld. Deze route is .

Gerelateerde artikelen

Back to top button