Kunst & CultuurMagazineMuziek

SchatKamerOpera in museumtuin tijdens Stadsfestival

SchatKamerOpera voert tijdens het Stadsfestival van donderdag 3 tot en met zondag 6 september 2015 dagelijks een nieuwe productie uit: “Geen bereik”. Je bent van harte welkom de opera te bekijken en te beluisteren in de binnentuin van het Stedelijk Museum in Zwolle. “Geen bereik” duurt ruim een half uur.

Voorafgaand en na afloop speelt beiaardier Roy Kroezen muziek uit de opera op het stadscarillon. Kaarten à 10 euro (en 5 euro CJP) zijn verkrijgbaar via www.stadsfestival.nl en aan de centrale festivalkassa. Op www.schatkameropera.nl staan alle tijden waarop “Geen bereik” gespeeld wordt.

‘SchatKamerOpera’ maakt kleinschalige, Nederlandse muziektheaterproducties en voert deze bij voorkeur op niet- alledaagse locaties uit. “Geen bereik” is een korte komische opera over een man, een vrouw en een telefoon. “Een voorstelling over Märklintreinen en vissenkommen. Over moeilijke zoenen bij de begroeting en het gemak waarmee een telefoonhoorn in de hand ligt. Alice Zwolschen hertaalde Gian Carlo Menotti’s oorspronkelijke versie tot een eigenzinnige, grappige en toegankelijke Nederlandse tekst die recht doet aan de sfeer van de jaren vijftig, met een stevige doorkijk naar deze tijd. Sopraan Heleen Koele neemt Lucy, de vrouwelijke hoofdrol, voor haar rekening en vindt in bariton Pieter Hendriks haar mannelijke tegenspeler, Ben. Steven Faber begeleidt op piano. De regie van “Geen bereik” is in handen van Ria Marks, vaste regisseur van Orkater en bekend van onder andere haar bejubelde Oerolvoorstelling met Spinvis vorig jaar.

Workshop: Introductie opera maken

Op zondag 30 augustus biedt ‘De SchatKamerOpera’ om 15.30 uur een bijzondere en gratis toegankelijke workshop aan voor iedereen die wil weten hoe een opera tot stand komt. Hoe hertaal je een libretto en hoe zing je de opbrengst vervolgens op de originele muziek? Om het antwoord op deze vraag te vinden, wordt je als deelnemer uitgenodigd licht actief mee te doen. De workshopleiders zijn Alice Zwolschen, Steven Faber en Heleen Koele.

“Geen bereik” Locatie: Binnentuin Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41. Datum/tijd: Donderdag 3 september 20.00 uur / Vrijdag 4 september 16.30 en 19.30 uur / Zaterdag 5 september 16.30 en 19.30 uur / Zondag 6 september 12.00 en 15.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button