LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Schaatsbaan Rodetorenplein aanstaande zaterdag open

Zwolle – Begin deze maand werd bekend dat er toch een schaatsbaan komt in het centrum van Zwolle. Deze week wordt de baan daadwerkelijk opgebouwd. Het gaat om een overdekte schaatsbaan van 600 vierkante meter op het Rodetorenplein. Dezelfde plek als waar afgelopen twee jaar een schaatsbaan stond.

De baan is een initiatief van de bedrijven Bwefar, Slump Catering & Events, Ter Haar tenten en Alfred Guikema. Toen bleek dat de baan, die de afgelopen twee jaar op het plein stond, niet zou terugkeren hebben deze ondernemers de handen ineengeslagen: “De baan op het Rodetorenplein is inmiddels een begrip en vele inwoners van Zwolle zullen dan ook de weg naar ‘Schaatsen in de stad’ weten te vinden.’

De nieuwe baan met de naam ‘Schaatsen in de stad’ heeft een horecaplein waar iedereen terecht kan voor een snack, lunch of kopje chocolademelk. Vanaf de verwarmde horecalocatie kun je uitkijken op de schaatsbaan.

De schaatsbaan gaat aankomende zaterdag 22 december open om 10 uur ’s ochtends. Tot en met 6 januari 2019 kan er dagelijks geschaatst worden tussen 10 uur ’s ochtends en 9 uur ’s avonds. Iedereen die wil schaatsen kan gebruik maken van schaatsen die op de locatie te huur zijn. De kosten voor deze huurschaatsen zijn 5 euro per persoon. Het is niet mogelijk om met eigen meegebrachte schaatsen de baan te betreden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button