Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Schaapscheerdersfeest De Klooienberg

Zwolle – Vandaag tweede Pinksterdag, maandag 6 juni van 11:00 tot 16.00 uur, worden de schapen van de Zwolse schaapskudde geschoren op Wijkboerderij de Klooienberg en vinden er talloze activiteiten plaats.

De vele schapen van de schaapskudde worden één keer per jaar geschoren en van hun winterse vacht ontdaan. Een groep schapen daarvan worden op de Wijkboerderij de Klooienberg geschoren. Leuk en interessant om te bekijken en naar de verhalen van herder Tjitse te luisteren.

Tijdens het schapen scheren vinden ook Oer =Stoer activiteiten  plaats,) is er een Belzentram waar een ritje mee gemaakt kan worden. kunnen de kinderen geschminkt worden, is er een springkussen. worden er demonstraties  gegeven met de schapen honden en schaapsherder. kunnen er pony’s geborsteld worden ,en is er een heuse imker die van alles over de bijen kan vertellen en laten zien. Voor een aantal activiteiten die er zijn is er een strippenkaart nodig een strippenkaart kun je kopen voor €2,50. Hiermee kunnen 5 verschillende activiteiten gedaan worden.

Naast de activiteiten zijn er ook talloze lekker hapjes van onder andere de wereld keuken en is er gezellige muziek van de Koffie boys

We willen de kinderen de natuur laten beleven en een kijkje laten nemen tussen de schapen
dit samen met talloze activiteiten

Graag tot ziens op de Klooienberglaan 1 Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button