112 nieuwsNieuws uit ZwolleSpooldeVoorpagina

Schaap verdronken in Willemsvaart

Zwolle – Een schaap is donderdag verdronken in de Willemsvaart nabij de Oude Veerweg. Een voorbijganger heeft tevergeefs geprobeerd het dier te redden. Ook de inzet van de brandweer mocht niet meer baten.

Rond kwart voor acht ’s ochtends zag een man het schaap in het water van de Willemsvaart liggen. Hij slaagde er in om vanaf de kant de kop van het dier boven water te houden. Door vermoeidheid moest hij het dier los laten. De man is naar zijn huis gegaan om de hulpdiensten te alarmeren. Ook heeft hij zich omgekleed om zelf te water te gaan. Toen hij weer bij de waterkant aankwam bleek het schaap al onder water te zijn verdwenen.

Brandweerduikers hebben vervolgens onder water gezocht naar het dier. Uiteindelijk is besloten om de reddingspoging om te zetten in een oefening voor de duikers. Na enkele uren duiken is men er niet in geslaagd om het kadaver te kunnen bergen.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button