HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Scania blijft hoofdsponsor Zwolse Halve Marathon

Zwolle – Scania Production Zwolle is ook de aankomende drie jaar hoofdsponsor van de Zwolse Halve Marathon. Dat heeft algemeen directeur Magnus Ivansson van de Zwolse truckfabrikant bekend gemaakt. Scania gaat daarmee haar tweede periode als hoofdsponsor in. “Dit past helemaal binnen ons bedrijfsprofiel”, vertelt de algemeen directeur.

Scania is al vele jaren als sponsor verbonden aan het Zwolse hardloopevenement. Sinds drie jaar is het bedrijf hoofdsponsor van de Zwolse Halve Marathon en de contractverlenging houdt in dat het bedrijf voor nog eens drie jaar een contract aan gaat met Stichting Halve Marathon Zwolle. “Binnen Scania heeft een gezonde lifestyle een hoge prioriteit en dus past het hoofdsponsorschap goed bij ons. Ook omdat wij graag iets doen voor de regio en Zwolle in het bijzonder”, vertelt Magnus Ivansson. Met bijna 2.000 medewerkers is Scania Production Zwolle de grootste industriële werkgever in Zwolle.

In de grootste Scania-fabriek van Europa worden complete trucks gebouwd en geëxporteerd naar ruim zestig landen. Ook Stichting Halve Marathon Zwolle is verheugd met het aanblijven van Scania Production Zwolle. “Het is mooi dat een bedrijf als Scania zich wederom wil verbinden aan ons evenement”, zegt Erny Veldt namens de stichting. “De samenwerking is erg prettig en geeft ons houvast om er ook de komende drie jaar een schitterend feest van te maken.”

De zeventiende editie van het grootste hardloopevenement van Zwolle vindt plaats op zaterdag 10 juni 2017. Het hardloopfestijn in de Zwolse binnenstad draagt dan voor de vierde keer de naam ‘Scania Zwolse Halve Marathon. Net als voorgaande jaren kunnen er maximaal 8.500 atleten meedoen. En uiteraard ontbreekt het nodige entertainment niet. Langs het gehele parcours spelen er fanfares, bands en DJ’s en op de Grote Markt is het onthaal van de deelnemers traditiegetrouw groots. Dat viel ook Magnus Ivansson op. Hij liep de editie van 2016. “Het was een geweldig feest, met een goede uitstraling. Ik ben erg positief over de contractverlenging.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button