Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Sassenstream: een evenement zonder een evenement te zijn

Met mobiele telefoons de stad verbinden live vanuit de Sassenpoort

Zwolle – De nachtburgemeester en de bekendste DJ van Zwolle, een middeleeuwse toren, twee club-DJ’s en honderden mobiele telefoons. Dat zijn de ingrediënten waarmee de hoofdstad van Overijssel vanavond een heerlijke avond uit – verspreid over meer dan 35 café’s  – krijgt voorgeschoteld. Het publiek zit verspreid door de stad bij hun eigen favoriete kroeg, netjes op anderhalve meter van elkaar. Op hun tafeltjes liggen flyers met een QR-code.

Sinds de Corona-crisis uitbrak heeft DJ Hans Stroeve al een aantal projecten opgepakt met Stadszender RTV Focus. Twee keer in de week heeft hij nu zijn eigen programma Stroeve Draait Door. Op donderdag verzorgt hij de gastenlijst van Studio Stadkamer Business, hij deed mee aan Oost West Zuijdt Best en is dus nu de drijvende kracht achter de Sassenstream. “Juist in deze tijd moet je zichtbaar blijven,” aldus Hans, “en met Focus klikt het goed, samen blijven we de stad verrassen met leuke ideeën en projecten.”

Als je de door Jeroen van Doornik gemaakte QR-code scant met je eigen mobiel kom je rechtstreeks uit op de live pagina van Stadszender RTV Focus. Zowel in geluid als in beeld maak je dan 3 uur radio mee, live vanuit de middeleeuwse toren ‘De Sassenpoort’.

Naast Nachtburgemeester Jeroen van Doornik en DJ Hans Stroeve – en enkele andere gasten – wordt de avond muzikaal gevuld door club DJ’s Maximiliàn en Propulsive. Die laatste houdt ervan om op ongewone locaties op te treden. Vorige maand was hij bijvoorbeeld nog aan het draaien bovenop een 75 meter hoge (!!) windmolen. En donderdag kan hij dus een middeleeuwse toren aan zijn lijstje toevoegen.

De bedenkers van het plan Hans Stroeve en Jeroen van Doornik willen in de Corona-tijd een evenement neerzetten zonder dat het een evenement is: “Hoe mooi is het als je door de stad loopt en dan uit honderden mobieltjes overal dezelfde muziek hoort. Zo verbindt je de stad met elkaar, zonder de gezondheid van de mensen in gevaar te brengen.” De HESZ sloot graag bij het idee aan. Evenementen zijn nog steeds niet toegestaan in de stad, maar de stad verbinden kan dus ook op andere manieren. Van de leden van de HESZ doen ondertussen meer dan 35 café’s mee, zij zorgen ervoor dat de Code ergens te vinden is, zodat de gasten mee kunnen genieten van de zomerse beats die Maximiliàn en Propulsive vanuit de Sassenpoort op de Stad afvuren.

Voor de Sassenpoort is het een spannend en nieuw evenement, normaal worden er alleen rondleidingen gegeven. “Nu maakt een heel nieuw publiek kennis met een van de markanste gebouwen uit Zwolle,” aldus Corry Gillessen van de stichting die de Sassenpoort beheert.

De streams zijn – tussen 21 en 24 uur –  te volgen op www.rtvfocuszwolle.nl/live-radio

Gerelateerde artikelen

Back to top button