Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Sassenpoort en Isala paars verlicht voor Wereld Prematuren Dag

Zwolle – De Sassenpoort en de Isala letters op het Zwolse ziekehuis kleurden vanavond paars. Hiermee werd aandacht gevraagd voor te vroeg geboren baby’s en hun ouders. Vandaag is het Wereld Prematuren Dag (WPD). Gebouwen over de hele wereld werden vandaag paars verlicht. Er is gekozen voor paars omdat dit de mengkleur van de babykleuren roze en blauw is.

De gemeente en het Isala gaven met deze actie gehoor aan de oproep van de Samenwerkende Organisaties voor Couveusekinderen

525 te vroeg geboren kinderen

Binnen het Vrouw-kindcentrum van Isala wordt elk jaar voor zo’n 525 te vroeg geboren kinderen zorg gedragen. De Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van Isala behandelt de zeer vroeggeboren kinderen die voor 32 weken zwangerschap geboren worden. Dit zijn zo’n 275 kinderen per jaar.

“Vroeggeborenen hebben veel zorg nodig omdat de diverse orgaansystemen zoals het hart, de longen en de hersenen nog niet klaar zijn. De kinderen liggen vaak tot aan de uitgerekende datum in het ziekenhuis. Dit betekent een opname van enkele weken tot soms meerdere maanden. Dit is een zeer stressvolle en onzekere periode voor de ouders, zegt Susanne Mulder – de Tollenaer, kinderarts-neonatoloog van Isala.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button