Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Sanquin op spoor levensreddend corona geneesmiddel: ex-coronapatiënten gezocht als donor

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Zwolle – Bloedbank Sanquin is op het spoor van een mogelijk levensreddend geneesmiddel tegen corona voor kwetsbare mensen. Dat meldt dagblad De Telegraaf maandagochtend.

‘Een ampul antistoffen uit het bloed van ex-coronapatiënten kan als infuus worden ingediend.” Het gaat dan om kwetsbare mensen die preventief of net na infectie met het virus het bloed als infuus
krijgen toegediend.

“We hebben alleen veel meer donoren nodig”, meldt hoogleraar infectieziekten en microbiologie Hans Zaaijer aan De Telegraaf . De bloedbank, met o.a.een vestiging in Zwolle, is daarom al langere tijd op zoek naar nieuwe donoren die corona hebben gehad. De hoeveelheid antistoffen in het bloed neemt af in de loop van de tijd. Het is dus een race tegen de klok.

De bloedbank roept dan ook landelijk open te doneren: “Ben je positief getest op corona door de GGD, of heb je mogelijk corona doorgemaakt? Meld je dan aan bij Sanquin en ga samen de strijd aan tegen het virus.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button