Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

SamenZwolle lanceert activiteitenagenda voor ouderen

Zwolle – Om de Zwolse ouderen een handje te helpen is er een mooi activiteitenoverzicht samengesteld op www.samenzwolle.nl/samenouderen. Hier zien de Zwolse ouderen in één oogopslag wat er die dag, week of maand te doen is. Ook wordt er elk kwartaal een flyer ontwikkeld (waar een greep van alle activiteiten die er zijn in staan) voor de ouderen die online minder of niet actief zijn en ook graag op de hoogte zijn van het activiteitenaanbod in de stad.

Iedere dag is er iets leuks te doen

Er is iedere dag iets leuks te doen in Zwolle voor ouderen. Van sport en spel tot groen en theater. En dat moeten de ouderen weten! Het doel hiervan is dat ouderen een rijkere invulling van de dag ervaren of ei­genlijk zelfs gaan uitzien naar de dag, waarbij geen belemmeringen zijn. Op een prettige, informele manier hun netwerk vergroten, om zo eenzaamheid terug te dringen en zelfredzaamheid te stimuleren. En hope­lijk een grotere leefwereld gaan ervaren. Een wereld waar mooie, nieuwe en slimme verbindingen ervoor zorgen dat ouderen volop mee kunnen doen met alles wat Zwolle te bieden heeft. Zodat alle ouderen in Zwolle het gevoel hebben ertoe te doen!

Samenwerken

SamenOuderen is onderdeel van SamenZwolle, kartrekker WijZ Welzijn, organiseert met veel betrokken partijen veel voor ouderen in Zwolle. Alle Zwolse partijen die iets aanbieden voor ouderen (65+) zetten hun aanbod op SamenZwolle.nl. Via flyers, posters en social media brengt SamenZwolle het aanbod onder de aandacht bij de doelgroep. Zijn er vragen? Dan zitten zij klaar om digitaal, telefonisch of face-to-face met meneer of mevrouw in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld om uit te zoeken welke activiteit goed past. Zijn er problemen omtrent vervoer? Ook daar willen zij graag in meedenken. En is de drempel te hoog? Dan zijn er fijne vrijwilligers die een paar keer gezellig mee gaan. Kortom, er wordt alles aangedaan om het zo gemak­kelijk mogelijk te maken.

Deze beweging is mede mogelijk gemaakt door o.a. Gemeente Zwolle, Icare Ledenvereniging, Driezorg, IJsselheem, De Stadkamer, Sociaal Wijkteam, Travers Welzijn, WijZ, de Zonnebloem, ZwolleDoet!, de Zwolse Theaters, Wijkgemeenschap Aa-landen en de Participatieraad

Gerelateerde artikelen

Back to top button