Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

‘Samenwerking met PEC moet leiden tot minder politie-inzet’

De ChristenUnie in Zwolle wil dat er in de samenwerking van de gemeente met PEC wordt gezocht naar mogelijkheden om de politie-inzet rond voetbalwedstrijden zo veel mogelijk te verminderen. Volgens raadsleden Jolien Elshof en Johannes de Vries ligt de verantwoordelijkheid voor veiligheid rondom een (voetbal)evenement in de eerste plaats bij de organisator.

“Hoe meer de organisator doet, hoe minder politie-inzet nodig is. Dat geldt ook voor de voetbalwedstrijden van PEC,” stellen Elshof (sport) en De Vries (veiligheid) in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Zowel de club zelf als de supporters kunnen volgens de raadsleden een belangrijke rol vervullen bij het werken aan veiligheid rond voetbalwedstrijden van PEC.

“Tussen politie, gemeente en PEC Zwolle bestaat een goede samenwerking, waarbij de club veel doet aan onder meer preventie en beveiliging. De inzet van PEC Zwolle in deze samenwerking waarderen we ook,” laat Jolien Elshof weten. “Wat ons betreft wordt die samenwerking nu verder verdiept, zodat de politie-inzet rond voetbalwedstrijden in Zwolle kan worden verminderd.”

Aanleiding voor de schriftelijke vragen zijn de afgelopen weekend vanwege politiestakingen afgelaste wedstrijden in de Eredivisie. Ook de wedstrijd van PEC Zwolle werd afgelast.

In Alkmaar kon de wedstrijd AZ-Ajax met minimale inzet van de politie wél doorgaan, doordat beide voetbalclubs zelf extra begeleiding op de been brachten. In zes andere steden wordt een experiment voorbereid om voetbalwedstrijden met veel minder politie-inzet te organiseren. De ChristenUnie wil dat hier ook in Zwolle werk van wordt gemaakt en vraagt het college daarover het gesprek aan te gaan met de politie en PEC Zwolle. “

De politiebonden en voetbalbond KNVB lieten al eerder weten dat rond voetbalwedstrijden minder politie-inzet mogelijk zou moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button