EconomieNieuws uit Zwolle

Samenwerking Horeca Zwolle en Hedon

Zwolle – Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zwolle en regio (KHN), Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) en poppodium Hedon hebben een vernieuwd convenant opgesteld waarin is vastgelegd op welke wijze de horeca en Hedon in nauwe en structurele samenwerking met elkaar vorm en inhoud blijven geven aan een gevarieerd activiteiten niveau in Zwolle. De samenwerking is gericht op een levendige stad, een ruim aanbod van activiteiten en een harmonieuze samenwerking.

In het convenant zijn afspraken gemaakt over de concrete uitwerking van de para commerciële verordening en zijn er samenwerkingsafspraken gemaakt met betrekking tot de organisatie van activiteiten en evenementen in Zwolle. Hierbij kan gedacht worden aan (verdere) samenwerking bij bijvoorbeeld evenementen als de Bruisweken, Popronde en Koningsdag. Het streven is een harmonieuze samenwerking waarbij genoemde partijen vaker met elkaar in overleg gaan en gebruik maken van elkaars expertise.

De partijen zijn zich bewust dat ieder een belang heeft bij een toenemend aantal bezoekers van de Zwolse binnenstad en dat geprofiteerd kan worden van elkaars activiteiten, terwijl tegelijkertijd ook elke partij eigen doelstellingen te behalen heeft. ‘In tegenstelling tot andere steden waar commerciële horecabedrijven vaak in conflict zijn met culturele instellingen, zijn we er in Zwolle in geslaagd, door goed wederzijds overleg, begrip voor elkaar op te brengen. Hiermee wordt gestalte gegeven aan het ZWOLSE DNA waarin samenwerken centraal staat. Samen de stad op de kaart zetten en dat succesvol doen, daar zetten we op in’, aldus Theo Runhaar, voorzitter van KHN afdeling Zwolle en regio.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button