CoronavirusKabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Samenouderen zorgt voor coronaproof aanbod

Zwolle – Nu Nederland opnieuw thuis moet blijven om het coronavirus onder controle te krijgen, breekt voor veel ouderen weer een moeilijke tijd aan. Door minder bezoek, activiteiten en andere afleiding, neemt het gevoel van eenzaamheid sneller toe. SamenOuderen zorgt de komende weken dat ouderen, binnen de mogelijkheden die er zijn, toch gezien en gehoord worden in Zwolle.

Digitale koffiemomenten

Nu elkaar fysiek ontmoeten steeds lastiger wordt, gaat SamenOuderen een digitaal koffiemoment organiseren. Via het programma Zoom op uw eigen computer, laptop of tablet kunt u vanaf maandag 28 december meedoen met een online ontmoeting. Samen met andere Zwolse ouderen kunt u vanaf 10:00 uur inloggen om samen koffie te drinken en een praatje te maken. Kijk op samenzwolle.nl/digitaal-koffiemoment voor meer informatie. Zou u mee willen doen, maar weet u niet precies hoe het werkt? Neem dan contact op met de receptie van WijZ Welzijn via 038 -851 57 00, er staan medewerkers klaar om u op weg te helpen.

Bereikbaarheid SamenOuderen Kletslijn

Sinds maart zitten de vrijwillige kletsmajoors van de SamenOuderen Kletslijn voor u klaar voor een luisterend oor of gewoon een gezellig praatje. De Kletslijn is nog steeds te bereiken van maandag tot en met vrijdag op 088 – 201 12 50. Ook tijdens de kerstdagen is de Kletslijn bereikbaar!

SamenOuderen Kerstactie

Nu we helaas niet naar een concertzaal of theater kunnen gaan, gaan we met enkele artiesten Zwolse ouderen op muzikale wijze een hart onder de riem steken. Samen met Henk & Mick, Lizette van Kuik, Ashley Fernandes en Danish Malik nemen we een mooi repertoire op, wat via stadzender RTV Focus Zwolle wordt uitgezonden op 25 en 26 december om 14:00 en 20:00 uur. RTV Focus is op tv te vinden via T-mobile kanaal 783, KPN kanaal 1396 en Ziggo kanaal 44. Kijkt u mee?

In Zwolle regelen we het samen

Kunt u wel wat hulp gebruiken? Bijvoorbeeld met doen van boodschappen, het uitlaten van de hond of andere praktische klusjes waar iemand u coronaproof mee kan helpen? Of zoekt u gezelschap om op veilige afstand mee te wandelen of te bellen? Plaats dan een oproep op de website van SamenZwolle. Ook als u juist iemand wilt helpen kunt u hier terecht door op een oproep te reageren. Zo blijven we in Zwolle naar elkaar omkijken en helpen we elkaar deze moeilijke tijd door!

Beweging SamenOuderen

SamenOuderen is een initiatief van WijZ Welzijn, SamenZwolle en diverse (zorg)partners om Zwolse ouderen een mooie daginvulling te geven. Bekijk het complete aanbod op www.samenzwolle.nl/samenouderen.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button