Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Samen zingen met PubKoor in Irish Pub Sally O’Briens

Zwolle – Steeds meer mensen raken enthousiast van het gezellige idee van het PubKoor om met elkaar in korte tijd popliedjes in te studeren en samen te zingen. Het groeiende aantal bezoekers kan terecht in de Irish Pub Sally O’Briens aan het Bethlehemkerkplein in Zwolle.

PubKoor

Het simpele idee achter het PubKoor slaat enorm aan: Met een biertje, wijntje of frisje in de hand onder leiding van drie zangeressen en een gitarist, twee bekende popliedjes driestemmig aanleren. In ongeveer een half uur de stemmen instuderen en dan samen voor een youtube-filmpje.

“We zijn nu ruim een jaar bezig met de PubKoor-avonden en het slaat echt aan. Samen zingen vinden veel mensen leuk, maar niet iedereen wil wekelijks naar een vaste koorrepetitie-avond,” vertelt Marinka van Zwieten. Samen met Heleen Greeve, Sonja Boot en Jeffrey Timmerman organiseert zij voor de zesde keer een PubKoor-avond.

“We houden de PubKoor-avonden speciaal in de voorjaarsvakantie zodat ook mensen die wel bij een koor zitten tijd hebben en mee kunnen doen.” Dat het carnavalsweekend is levert geen probleem op. “Bij Sally’s wordt geen carnaval gevierd, dus mensen die geen zin hebben in de carnavalsdrukte kunnen mooi bij ons terecht. En we zingen geen carnavalshits, maar gewoon leuke popliedjes,” vult Marinka aan.

Samen zingen

Het PubKoor Zwolle biedt op vrijdag 21 februari de mogelijkheid om lekker samen, met vrienden in de pub, liedjes in te studeren. Iedereen die van gezelligheid én lekker zingen houdt, kan meedoen, je hoeft geen koorervaring te hebben, en het is voor jong en oud.

De toegang is gratis, maar kom op tijd, we beginnen om 20.00 uur en vol is vol. Inloop vanaf 19.30 uur bij Sally O’Briens, Bethlehemkerkplein 46, in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button