Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Samen bewegen via de lessen BeweegMee! 55+

De buurtsportcoaches van SportService Zwolle, Travers en WijZ zijn dit jaar in samenwerking met Topfit Fysiotherapie gestart met een beweeggroep voor volwassenen van 55 jaar en ouder, BeweegMee! 55+. Een les die zich richt op een lekkere en vooral passende manier van bewegen voor ieder.

laagdrempelig en gevarieerd beweegaanbod

BeweegMee! 55+ is speciaal voor mensen die uitbehandeld zijn bij de fysiotherapeut maar graag willen blijven bewegen. Ook mensen van buiten de fysiopraktijk zijn van harte welkom om mee te doen. Eén keer per week wordt er een laagdrempelig en gevarieerd beweegaanbod aangeboden, met als doel om mensen in beweging te krijgen en houden. Waar mogelijk zou het mooi zijn om de deelnemers vervolgens te verbinden aan een sportvereniging of ander structureel sportaanbod.

In januari is gestart met een eerste groep enthousiaste ouderen, die het fijn vinden om samen te bewegen. “De lessen zijn leuk en afwisselend. Daarnaast zorgt sporten in een groep ervoor dat ik elke week kom. Het is voor mij een stok achter de deur om te blijven bewegen”, geeft mevrouw Reitsma aan. Elke week maken de deelnemers kennis met een sport en wordt er aandacht besteed aan conditie, balans, kracht en coördinatie. Ook wordt ingespeeld op de persoonlijke behoeften van de deelnemers. Zo gaf de heer IJsselstein aan dat de volgende les voor hem wel wat zwaarder mocht: “Ik zou graag nog meer conditie oefeningen willen doen!”.

De kracht van de samenwerking tussen de buurtsportcoaches en Topfit Fysiotherapie zit in het gebruik van elkaars expertise en ervaring. “BeweegMee 55+ laat zien dat bewegen voor alle doelgroepen toegankelijk is. Groepen worden ingedeeld op belastbaarheid zodat er voor fitte maar ook voor kwetsbare 80+ers een mogelijkheid is om hun huidige niveau te behouden en zelfs te verbeteren”, aldus Loes van de Port van Topfit Fysiotherapie.

12 lessen € 15,-

Donderdag 5 maart start het tweede blok van twaalf lessen. Elke donderdag kunt u van 14.00 tot 15.00 uur komen sporten, waarna gezamenlijk afgesloten wordt met een kopje koffie. De eerste zes lessen zijn bij Topfit Fysiotherapie (Forelkolk 43-45). De laatste zes lessen worden gegeven op Sportpark De Marslanden. De kosten voor twaalf lessen zijn 15 euro.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden of heeft u behoefte aan meer informatie? Stuur dan een mail naar d.vogel@sportservicezwolle.nl. Instromen gedurende het blok is altijd mogelijk.

 

BeweegMee 55+ aan het sporten

Gerelateerde artikelen

Back to top button