Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Sam Kersten naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle is met FC Den Bosch tot overeenstemming gekomen over de overgang van Sam Kersten. De verdediger tekent in Zwolle een contract dat hem tot medio 2021 in Zwolle houdt. Bovendien is er een optie voor nog een jaar in de overeenkomst opgenomen.

De 21-jarige Kersten kwam in 2016 vanuit de jeugd in het eerste elftal van de Bosschenaren terecht. Daar was hij de afgelopen twee seizoen een vaste waarde en groeide hij ondanks zijn jonge leeftijd uit tot sterkhouder. Zijn prestaties bleven dan ook niet onopgemerkt.

Sam Kersten: “Ik merkte aan alles dat ik klaar was voor een stap hogerop. Toen PEC Zwolle zich meldde was ik meteen enthousiast. De club heeft vorig seizoen met spelers als Gustavo Hamer, Zian Flemming en Kenneth Paal al laten zien dat goed presteren in de Eerste Divisie beloond kan worden. Xavier Mous is daar een ander mooi voorbeeld van. Nu ik ook de stap naar de Eredivisie heb gemaakt is het tijd om te laten zien dat ik hier ook mijn mannetje kan staan. Daar ga ik dan ook vol voor.”

Technisch manager Mike Willems is blij dat Kersten komend seizoen in Zwolle te zien is: “Sam heeft het bij FC Den Bosch uitstekend gedaan. Meerdere clubs volgden hem en dat is niet voor niets. De voorbije twee seizoenen heeft Sam praktisch alle wedstrijden gespeeld. Nu krijgt hij de kans om zich te meten aan spelers uit de Eredivisie en hier ervaring op te doen.”

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button