Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle opnieuw naar De Kuip na bekerthriller

PEC Zwolle mag zich op 3 mei opnieuw melden in De Kuip voor de bekerfinale. Na strafschoppen (4-2, 1-1 na reguliere speeltijd en verlenging) verslaat Zwolle FC Twente. ,,Dit is geweldig”, stamelt Wout Brama.

Met duizend meegereisde Zwolse fans begonnen de gasten prima aan het duel. In de eerste helft kreeg vooral Mustafa Saymak de kans om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Drie kansen leverden echter geen doelpunt op. Pas acht minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kwam Zwolle op voorsprong. Een volley werd door Wout Brama achter invaldoelman Nick Marsman gewerkt. ,,Ik werd echt helemaal gek”, stamelde de middenvelder over zijn treffer tegen zijn oude club. Helaas voor Zwolle scoorde ook Youness Mokhtar, voormalig Zwollenaar, nog binnen negentig minuten.

In de verlenging gebeurde er weinig meer. Beide ploegen namen weinig risico, al had Twente wel een klein veldoverwicht. Met de strafschoppenserie was de spanning niet meer te houden. Thomas Lam miste namens Zwolle, terwijl Warner Hahn een poging van Kyle Ebecilio keerde. Robert Schilder had de pijnlijke eer om de bal op de paal te schieten, waarna Tomas Necid Zwolle en haar aanhang in extase schoot. ,,Die gekke Tsjech stiftte de bal gewoon”, vertelde Maikel van der Werff met een grijns.

Op 3 mei speelt PEC Zwolle dus de bekerfinale. De tegenstander wordt woensdagavond bekend, als FC Groningen en Excelsior het tegen elkaar opnemen. PEC Zwolle speelt vrijdagavond weer voor de competitie. Om 20.00 uur is PSV in Eindhoven de tegenstander.

FC Twente – PEC Zwolle 1-1 (0-0), PEC Zwolle wns na strafschoppen 2-4.
Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Ziyech, Ebecilio, Tapia, Mokotjo, Bjelland (FC Twente), Brama, Van Polen, Broerse, Van der Werff (PEC Zwolle)

Opstellingen:
FC Twente: Stevens (38. Marsman), Ter Avest (77. Bjelland), Martina, Andersen, Schilder, Mokotjo, Ebecilio, Tapia, Ziyech, Castaignos (106. Gutierrez), Mokhtar

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Brama (109. Lam), Rienstra (113, Nijland),Saymak, Drost, Thomas (94. Lukoki), Necid