Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rustige stadswandeling tot lekker feesten: dit zijn de evenementen van het weekend

Verwarmde Rondvaart met stadsgids

Kom genieten van de grachten van Zwolle met de rondvaart met stadsgids, in onze overdekte rondvaartboot.De boot vaart een uur door de grachten en vaart via de ster van Zwolle. In een uur heb je het oude centrum van Zwolle gezien met al zijn historie. De gids vertelt tijdens de rondvaart door over de rijke historie van de Stad. De rondvaartboot kan in de winter helemaal dicht en ihij is verwarmd. Je kan de boot vinden aan de Harm smeenge kade 13, vlakbij de mediamarkt. De boot is te herkennen aan de gele vlaggen.

23 nov – 31 mei 2022

  • elke vrijdag:  –  uur
  • elke zaterdag:  –  uur
Informatie

© RTV Focus Zwolle – Foto: Ilja Holsappel

Sassenpoort

De Sassenpoort is een Zwols icoon, één van de eyecatchers van de stad. En dat niet alleen, je kunt er namelijk ook naar binnen!

De Sassenpoort is een stadspoort uit 1409. De poort heeft in de loop der eeuwen dienst gedaan als verdedigingspoort, gevangenis en archief.

De Sassenpoort bestaat uit vier verdiepingen. Iedere verdieping kent zijn eigen verhalen. Over de hertog van Gelre die ooit gevangen zat op het rondeel voor de Sassenpoort, over de heer van Ittersum die 17 jaar gevangen zat in de Sassenpoort, en over het archief, dat de redding bleek van de poort.

Een rondleiding door de Sassenpoort bestaat uit historische informatie en spannende verhalen. Toegang: €2,50 voor kinderen onder de 12 jaar. Vanaf 12 jaar betaal je €5,- per persoon. De Sassenpoort is geopend op woensdag, vrijdag en zondag van 13.00-17.00 en op zaterdag van 11.00-17.00.

Informatie

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdagmiddag om 14.00 uur start de stadswandeling op inschrijving! Deze wandeling gaat altijd door en voor een vaste prijs.

Zwolle is een bezienswaardige Hanzestad met binnen zijn stadsgrachten een keur aan monumenten, musea, historische gevels, kunstwerken en karakteristieke panden. Ontdek de geheimen van de stad tijdens een twee uur durende wandeling langs de historische bezienswaardigheden, de sfeervolle straatjes en verstopte binnentuinen van Zwolle. Al wandelend door de middeleeuwse binnenstad proeft u het rijke verleden, en leert u onze stad (een klein beetje) kennen.

De start van deze stadswandeling is bij het Zwolse Balletjeshuis, een van de vele monumenten die Zwolle rijk is. U leert hier iets over ons beroemde Zwolse snoepje en natuurlijk mag u ook proeven. Daarna neemt de gids u mee op ontdekkingstocht door de binnenstad.

Meld je aan!

Een Stap Tegen Kanker, 24 uurs wandelevenement

24-uurs wandelevenement waarbij geld wordt ingezameld voor 3 Zwolse goede doelen. In estafettevorm lopen de deelnemers over het parcours bij de voormalige IJsselcentrale.

Vanaf zaterdag 14:00 tot zondag 14:00

Loop mee!

© RTV Focus Zwolle – Jeffrey Oltmans

VROEGZAT

VroegZat brengt het nachtleven terug naar de avond! Evenveel feest, maar eerder op de avond (19.30 tot 00.00 uur!) dus op een normale tijd naar bed waardoor je de volgende dag gewoon fit bent. Muzikaal gaat het heen en weer van disco naar pop en van reggae naar rock en van happy naar hiphop en die lekkere dansbare tunes die daar tussen en buiten zitten. Zorg dat je voor 20.30 uur binnen bent want op dit feest kun je niet vroeg genoeg pieken!

Hedon

Academiehuis Grote Kerk Zwolle bij avond – Foto © Gerard van der Sluijs

Music for a while

Zwols Vocaal Ensemble zingt music for a while. Dit programma bestaat uit wereldlijke muziek van componisten uit de Renaissance, Barok, Romantiek en 20e eeuw. Medewerking wordt verleend door Philine Coops die o.a. twee pianosolo’s speelt.

Dit lenteconcert vindt plaats op zondag 22 mei 2022 om 11.00 uur in het Academiehuis van de Grote of Sint-Michaëlskerk, Grote Markt 18 in Zwolle.

Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Je bent van harte welkom!

Meer informatie

Koopzondag

De winkels in de gezellige binnenstad van Zwolle mogen iedere zondag open. Winkeliers bepalen zelf of en hoe laat zij op zondag opengaan. In de winter zijn er extra koopzondagen. De vaste koopavond in Zwolle is donderdagavond.

Informatie

Stock
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Frion Festival

Op zondag 22 mei vindt de 9de editie van het Frion Festival plaats. Het Frion Festival is een grensverleggend evenement waarbij de cliënten van Frion in de spotlights staan. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Attractiemarkt met buitenpodium (vanaf 13.00 uur, vrij toegankelijk)
  • Korte toneelvoorstellingen in de foyer
  • Een spetterende muzikale show om 15.00 uur in de Mateboerzaal

Een festival zou geen festival zijn zonder leuke kraampjes en daarom is er ook dit jaar weer voorafgaand aan de show een buitenmarkt op het plein voor het theater. Naast de kraampjes met spullen gemaakt in de verschillende ateliers en werkplaatsen van Frion, is er ook ander vermaak voor kinderen, cliënten van Frion en hun familieleden en vrienden. Schilderen, knutselen, tekenen en meer. Dit jaar is er ook een silent disco, dus de voetjes kunnen van de vloer! Het buitenpodium verzorgt de muzikale omlijsting voor alle buitenactiviteit. Tegelijkertijd kan er binnen in de foyer genoten worden van korte toneelvoorstellingen met cliënten van Frion in de hoofdrol.

Frion

Gerelateerde artikelen

Back to top button