Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ruimtestation ISS komende week zichtbaar bij helder weer

Zwolle – Mochten de weersomstandigheden komende week gunstig zijn dan is het internationale ruimtestation ISS meerdere keren goed zichtbaar. Dat meldt Weeronline.

Het ruimtestation zal zichtbaar zijn als een snel bewegende ster. “ISS is zichtbaar na zonsondergang waarbij het op aarde donker is, maar het ruimtestation zelf nog beschenen wordt door de zon”, aldus Weeronline. Op woensdag en donderdag is de kans het grootst dat het ruimtestation gespot kan worden omdat de baan op deze dagen het meest gunstig is. ISS zou bij optimale condities dan ook twee keer per avond zichtbaar kunnen zijn. De eerste keer even na 19.30 uur en daarna nog een keer even na 21.00 uur.

Het ISS draait rondjes om de aarde waarbij iedere ronde ongeveer anderhalf uur duurt. Verwarring met een vallende ster is volgens Weeronline niet mogelijk omdat vallende sterren veel sneller bewegen en soms ook een gekleurd lichtspoor geven.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button