Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Ruim miljoen zorgmedewerkers krijgen bonus van 385 euro

Zwolle – Iets meer dan een miljoen zorgmedewerkers in het land krijgen de zorgbonus 2021. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de aanvragen voor 1.042.071 zorgverleners goedgekeurd.

De bonus bedraagt 384,71 euro netto. Het extraatje is bedoeld voor het zorgpersoneel dat vanwege de coronapandemie onder moeilijke omstandigheden zorg heeft verleend. De bonus geldt voor de periode van 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021. Het bedrag van het extraatje valt hoger uit dan verwacht. Aanvankelijk was bekendgemaakt dat de bonus tussen de 200 en 240 euro zou zijn. Voor de regeling is door het ministerie 720 miljoen euro vrijgemaakt. Omdat het aantal aanvragen lager is dan verwacht, valt de bonus hoger uit.

Werkgevers krijgen het geld voor half november overgemaakt, zodat ze de bonussen nog voor het eind van het jaar uit kunnen betalen. Dit moet in ieder geval binnen vijf maanden gebeuren. Vorig jaar werd er ook een zorgbonus uitgekeerd aan zorgmedewerkers. Toen ging het om duizend euro netto, alleen bedoeld voor zorgmedewerkers die een uitzonderlijke prestatie hadden geleverd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button