Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Ruim 650 collectanten op pad voor KWF Kankerbestrijding

Zwolle – De collecteweek van KWF Kankerbestrijding start dit jaar op zondag 2 september. In deze week gaan we in Zwolle met ruim 650 collectanten de straat op om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Elke euro die de collectanten ophalen, draagt bij aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Zo brengen de collectanten en gevers de dag dichterbij dat er niemand meer sterft aan kanker.

Kanker raakt ons allemaal

1 op de 3 mensen krijgt helaas kanker en daarmee raakt kanker ons allemaal. Iedere collectant loopt met een eigen motivatie, zoals ook iedereen met een speciale reden iets in de collectebus doet. Zwolse collectant Mascha vertelt: “Ik doe het voor mijn overleden moeder. Er is veel geld nodig om kankeronderzoek te realiseren. Dat is hard nodig.”

Feiten & cijfers

Kanker raakt ons allemaal. Enkele feiten en cijfers over kanker:
– 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker.
– Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker.
– Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 64% nu.
– KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland.
– Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waaraan circa 800 wetenschappers fulltime werken.
– Een onderzoek duurt ongeveer 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro.

Samen komen we steeds dichterbij

Samen met miljoenen mensen dromen ook wij in Zwolle van een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Help daarom mee en geef tijdens de collecteweek. De collectant van KWF komt in de week van zondag 2 t/m zaterdag 8 september bij u aan de deur of u kunt doneren tijdens onze actie in de Diezerstraat op 8 september. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving aan de grijze collectebus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button