HandbalNieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle handbaldames mogen zich kampioenen noemen

Zwolle – De dames van Zwolle moesten zondagmiddag 11 maart tegen Dames 1 van Groessen. Het zou een spannende wedstrijd worden. De dames van Zwolle zouden namelijk aan 1 punt genoeg hebben om het kampioenschap naar zich toe te trekken. Met een vol overladen sporthal klonk het eerste fluitsignaal…

De dames van Zwolle begonnen niet goed aan de wedstrijd, in tegenstelling tot de dames van Groessen. De stand liep daarom op tot 0-4 in het voordeel van Groessen. Na tien minuten wist Zwolle zich te herpakken en slaagde erin met een stand van 4-4 gelijk te komen met Groessen. Er werd op snelheid gespeeld door beide teams. Aan het einde van de eerste helft stond de dekking van Zwolle als een sterk collectief en wisten ze makkelijker te scoren. Daardoor gingen de dames van Zwolle met een voorsprong van 2 doelpunten de rust in. De ruststand was 13-11.

De tweede helft gingen de dames verder waar ze gebleven waren. Er werd zowel in de dekking als in de aanval geknokt voor elkaar. Het bleef een spannende strijd, waarin Groessen de aansluiting bleef houden. Het gat is de gehele tweede helft rond de 2 à 3 doelpunten geweest en dit resulteerde dan ook in een 23-20 winst!!! KAMPIOENEN! De ontlading was groot. Een kampioenschap die als collectief binnen is gehaald.

Dames 1 wil alle supporters enorm bedanken. Zonder hen was het niet zo’n geweldige middag geworden! Volgende week spelen de dames om 19.00 uur een uitwedstrijd tegen Artemis.