Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Ruim 30 Zwolse basisscholen groen schoolplein dankzij Weeshuis

Tussen 2012 en 2023 heeft stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle financieel bijgedragen aan ruim 30 Zwolse basisscholen die hun schoolplein hebben vergroend met natuurlijke speelelementen. Zo’n vergroend schoolplein heeft vele voordelen, het brengt onder andere school- én buurtkinderen dichter bij de natuur en kinderen worden gestimuleerd om meer te bewegen.

Meer dan de helft van de Zwolse basisscholen heeft in het laatste decennium een subsidie een subsidie ontvangen voor de herinrichting van hun schoolplein. Het vermogensfonds heeft hieraan ruim anderhalve ton euro besteed. Duizenden kinderen hebben inmiddels geprofiteerd van een natuurlijker speelomgeving.

Het bestuur van het vermogensfonds verlegt vanaf dit jaar de focus naar andere projecten die bijdragen aan de ontwikkeling en het levensgeluk van kinderen. Met name voor kinderen en jongeren die opgroeien in armoede en daardoor minder mogelijkheden hebben om dezelfde dingen te doen als hun leeftijdsgenoten. Denk hierbij aan (gezins)vakanties of het Sinterklaasfeest.

Naast deze groep kinderen en jongeren helpt het Weeshuis ook bij de financiële lasten voor kinderen met lichamelijke en/of geestelijke hindernissen. Al sinds de oprichting is het Weeshuis er ook voor verenigingen die een activiteit of materialen niet zelf kunnen financieren, initiatieven die kinderen cultureel voeden of kinderen begeleiden bij geloofs- en zingevingsvragen en wijkinitiatieven die ervoor zorgen dat kinderen gezond, veilig en kansrijk opgroeien. Ga voor meer informatie naar www.hervormdweeshuiszwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button