Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Ruim 200 nieuwe dijkwachters

Zwolle – De gehouden informatieavonden in Kampen, Zwolle, Zwartsluis en Den Nul leverden voor het waterschap ruim 200 nieuwe dijkwachters op. Hoewel op dit moment 160 nieuwkomers voldoende zijn, is iedereen van harte welkom en ingeschreven. In de loop van de tijd zijn er altijd dijkwachters die ermee stoppen en met deze aanmeldingen kan het waterschap voorlopig goed vooruit. Het totaal aantal dijkwachters is nu 800.

Jongeren en vrouwen

In de wervingscampagne werd aangegeven dat ook jongeren en vrouwen zich als dijkwachter konden aanmelden. Hierdoor is het aantal dijkwachters jonger dan 40 jaar gestegen tot 50% en het aantal vrouwen tot 15%. De theorieles werd al gegeven tijdens de informatieavonden. Eind maart volgt de praktijktraining op de dijk.
Deze training wordt regelmatig herhaald, waardoor de dijkwachters bij eventuele inzet tijdens hoogwater hun taak goed kunnen uitvoeren.

Waarom dijkwacht

Het waterschap heeft circa 500 km dijken en kaden in beheer, waarvoor het tijdens hoogwater van groot belang
kan zijn om dijkwacht in te stellen. De taak van de dijkwachter bestaat uit het uitvoeren van visuele inspecties op
de dijk. Daarbij worden schades aan het crisiscentrum gemeld. Het waterschap kan zo adequaat optreden,
waardoor de gevolgen van deze schades beperkt kunnen blijven.

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Bekijk ook
Close
Back to top button
Close