BinnenstadLifestyleNieuws uit ZwolleOndernemend nieuwsVan onze partners

Rugzak populair bij Zwolse vrouwen

Zwolle – Of het komt door de mode opleidingen zoals Cibap en Deltion of omdat Zwolle steeds populairder wordt om te shoppen, is niet duidelijk maar steeds meer vrouwen uit Zwolle kiezen voor een rugtas in plaats van een handtas. Praktisch gezien snappen we het wel want wat is er nu prettiger dragen dan een rugzak ?

Zeker nu het elke dag weer iets warmer wordt, is Zwolle de place to be. In de historische binnenstad, winkel je langs de prachtige grachten en tussen de monumentale gebouwen. Dat maakt winkelen al een belevenis op zich. Maar de oude binnenstad heeft ook bijzondere bezienswaardigheden zoals het Museum de Fundatie en Waanders in de Broeren. En niet te vergeten restaurants, zoals De Librije, die geroemd worden om hun culinaire hoogstandjes. En last but not least hele gezellige terrasjes en kroegen.

tekst gaat verder onder de foto

Vandaag gingen wij vooral op zoek naar de antwoorden op de vraag waarom de vrouwen in Zwolle massaal voor de rugzak kiezen. Al spottend kwamen we de volgende dames en rugtassen tegen:

De Doral van Cowbysbag spotte we als eerste. Dit tijdloos design in cognackleurig leer is heel kenmerkend door de langwerpige vorm en de klikgesp op de voorzijde en viel dus gelijk op. Eigenaresse Vivian (38) zegt lachend dat ze direct verliefd was op deze tas. En ze was helemaal verkocht toen duidelijk was dat haar 15” laptop er gewoon in paste. Het lastigste kiezen was de kleur maar uiteindelijk heeft bruin het van grijs gewonnen.

tekst gaat verder onder de foto

In de Luttekestraat valt ons oog op de prachtige gele Clyde Amber rugtas van Inge (47). De tas hangt losjes op haar schouder en valt op door de ronde vormen die de deze rugtas van Cowboysbag een speelse en elegante uitstraling geven. Volgens Inge is het de ideale tas voor dagelijks gebruik.

Inge is op pad met haar dochter Rosalie die na de zomer naar de brugklas gaat. En daar hoort natuurlijk een nieuwe schooltas bij. Moeder en dochter zijn nog geen vijf minuten geleden geslaagd en Rosalie showt ons vol trots haar aankoop. Het is de Ciera rugzak geworden. Moeder viel voor de degelijkheid van Eastpak en Rosalie voor de all over print van roze bloemen. “Het is net een Japanse kimono,” glundert Rosalie.

tekst gaat verder onder de foto

De Little America wipt mee op het ritme van Sanne’s loopje. Sanne (19) studeert aan het Cibap en koos voor de Herschel tas vanwege de ruimte en het stoere ontwerp. “Deze tas is gewoon super handig,” zegt Sanne. “Vooral omdat je in het voorvak van de tas alle kleine spullen, zoals je sleutels, pennen, tampons en dergelijke geordend op kunt bergen. En er is genoeg ruimte voor wat alles ik op school nodig hebt zoals documenten en mappen en mijn laptop. Trouwens voor een dagje shoppen zoals vandaag, is de tas met de gezellige rood wit gestreepte binnenkant echt fijn om mee te nemen.”

Op de Oude Vismarkt spreken we Femke en haar vriendin. Femke (17) houdt van stoer en apart. Ze is helemaal weg van haar Bohemian-Look rugtas van Burkely. “De tas gaat echt overal mee naar toe,” zegt ze. Of ze nu naar school gaat of naar een festival. “Zo ideaal,” vindt ze, “niet te groot maar genoeg ruimte voor al mijn spullen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button