Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

RTV Focus Zwolle behoudt licentie als lokale omroep

Zwolle – RTV Focus Zwolle heeft vrijdagmiddag fantastisch nieuws ontvangen: de omroep behoudt haar licentie als lokale publieke media-instelling. Het Commissariaat voor de Media heeft vastgesteld dat de omroep voldoet aan alle eisen waaraan een lokale omroep moet voldoen. Dit betekent dat RTV Focus haar werk als Stadszender voor Zwolle kan voortzetten.

De afgelopen periode was uitdagend voor RTV Focus. Er waren zorgen over de representativiteit van het Programma Beleidsbepalend Orgaan (PBO). Het Commissariaat voor de Media heeft echter bevestigd dat het PBO voldoet aan de wettelijke eisen. Na uitgebreid onderzoek concludeert het Commissariaat dan ook dat de aanwijzing van RTV Focus als lokale publieke media-instelling in de gemeente Zwolle ongewijzigd in stand blijft.

Christine Spinder, hoofdredacteur van RTV Focus, reageerde verheugd op het nieuws: “Wij zijn ontzettend blij met deze uitkomst. Het Commissariaat voor de Media heeft bevestigd dat we met de programmaraad een goede binding hebben met de Zwolse samenleving en we daarmee een breed en inclusief media-aanbod kunnen brengen. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat in ons gesteld is en kijken ernaar uit om onze rol als lokale omroep voort te zetten.”

Spinder benadrukt dat RTV Focus zich blijft inzetten voor goede lokale journalistiek en diversiteit in de nieuwsvoorziening.

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren