Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Audio – Sassendonkse Zittingsavond viert 66e jubileum na twee jaar afwezigheid

Zwolle – Zwolle wordt weer Sassendonk! Na twee jaar gedwongen afwezigheid door corona gaat de Sassendonkse Zittingsavond weer plaatsvinden op vrijdag 11 november. Een groot feest want het is dit jaar een jubileumjaar. Voor wie rekenen kan met het heilige carnavalsgetal 11 zal het snappen. Het is 66 jaar geleden dat de eerste carnavalsvereniging van Zwolle, De Eileuvers, is opgericht, en laat dat nou net een veelvoud van 6 zijn.

Interview met Vorst Decibel, Frank-Jan van den Belt, van CV de Eileuvers over de Sassendonkse Zittingsavond

 

Op de Zittingsavond wordt traditiegetrouw de nieuwe Stadsprins gekozen. Afgelopen coronajaren was dat ‘Hattrick’-Prins Willem van Bourgondië en zijn adjudanten Paturain en Boursin. “De langstzittende Prins in de historie van de Eileuvers”, vertelt Vorst Decibel, Frank-Jan van den Belt, van de Eileuvers. Kaartjes voor de zitttingsavond zijn er overigens niet meer. “Vorig jaar waren we al ‘stijf’ uitverkocht en er zal in principe geen kaartverkoop meer worden gestart. Als je een kaartje van vorig jaar in je bezit hebt, is deze nog steeds geldig. Ook de daarbij verstrekte muntjes zijn nog geldig en het goede nieuws is dat ze in waarde met de huidige inflatie zijn meegestegen. Het programma is gereed en garandeert een avond vol plezier.”, aldus de Sassendonkse Vorst.

Daarmee wordt de Sassendonkse Zittingsavond na lange tijd weer de aftrap van het Sassendonkse carnaval. “Wat hebben wij er weer zin in! Het succes van de afgelopen jaren kunnen we hopelijk dit jaar eindelijk weer voortzetten en daar hebben we feestvierend Sassendonk heel hard voor nodig. Want carnaval vier je met zijn allen.”

Carnaval 2023 vindt in Sassendonk (Zwolle) plaats van vrijdagavond 17 februari 2023 tot en met dinsdag 21 februari 2023.
Carnaval Sassendonk - Aankomst Prins Sebas I op station Sassendonk
Carnaval Sassendonk – Aankomst Prins Sebas I op station Sassendonk 2017 – Foto archief © RTV Focus Zwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button