Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

RRReis past dienstregeling aan per 29 mei vanwege een tekort aan personeel

Zwolle – Per 29 mei past RRReis de dienstregeling aan. Vanwege een tekort aan personeel is het op dit moment niet mogelijk om de huidige dienstregeling te blijven rijden. Afgelopen periode vielen er regelmatig ritten uit. RRReis wil reizigers een betrouwbare dienstregeling bieden. Daarom rijden er vanaf 29 mei, op enkele grotere buslijnen, minder vaak bussen.
Wat verandert er?
RRReis heeft ervoor gekozen om de dienstregeling aan te passen op enkele grote buslijnen. Dit zijn buslijnen waar bussen vaak rijden. Doordat de bussen vanaf 29 mei op deze lijnen minder vaak rijden, kan RRReis de komende (vakantie)periode een betrouwbare dienstregeling bieden. Er vervallen geen buslijnen en in de kleinere kernen blijven de bussen even vaak rijden. Daarnaast heeft RRReis rekening gehouden met het aantal reizigers dat gebruik maakt van de buslijnen. Doordat er minder bussen rijden, wordt het drukker in de bus. Voornamelijk in de spits.
Om welke buslijnen gaat het:
  • Lijn C1 (Nunspeet-Zwolle-Dedemsvaart) rijdt overdag voortaan 2 keer per uur in plaats van 4 keer per uur. Daarnaast is een groot aantal vertrektijden gewijzigd.
  • Lijn C3 (Wageningen-Station Ede-Wageningen) rijdt voortaan ook in de spits 6 keer per uur in plaats van 8 keer per uur. Ook zijn er ritten gewisseld die via Campus/Forum of via Hoevestein rijden. Hierdoor kan het zijn dat een bus die nu via Campus/Forum rijdt, straks via Hoevestein rijdt, of omgekeerd.
  • Lijn 10 in Apeldoorn (Station-Achmea-Station) rijdt voortaan 2 keer per uur in plaats van 4 keer per uur.
  • Lijn 1 in Deventer (Station-De Vijfhoek via Blauwenoord) rijdt voortaan ook in de spits 2 keer per uur in plaats van 4 keer per uur.
  • Lijn 5 in Deventer (Station-De Vijfhoek via ziekenhuis) rijdt voortaan ook in de spits 2 keer per uur in plaats van 4 keer per uur.
  • Lijn 202 (Apeldoorn-Zwolle) rijdt voortaan ook in de spits 2 keer per uur in plaats van 4 tot 6 keer per uur.
  • Lijn 203 (Apeldoorn-Zwolle) rijdt voortaan ook in de spits 2 keer per uur in plaats van 4 tot 6 keer per uur.
Reisinformatie
De reisinformatie van de gewijzigde buslijnen wordt aangepast op de bushaltes. De nieuwe dienstregeling is ook verwerkt in de reisplannerRRReis verzoekt reizigers om de reisplanner voor vertrek te raadplegen voor een actueel reisadvies.

Gerelateerde artikelen

Back to top button