Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

RRReis: elektrische bussen worden binnenkort gecontroleerd

Zwolle – Uitvallende elektrische bussen en opstartproblemen zijn volgens RRReis binnenkort geen probleem meer. Het OV-bedrijf meldt binnenkort alle elektrische bussen grondig te controleren op onder andere de wifi, de verwarming en de in- en uitcheck.

Door het winterweer van afgelopen week hadden sommige elektrische bussen enkele problemen. De elektrische bussen konden niet veilig de weg op. Daarom besloot RRReis op zondag en maandag bussen in sommige regio’s niet te laten rijden. Door de kou hadden de bussen kans om uit te vallen. Nadat de sneeuw was gaan dooien, kon dit leiden tot meer vocht in de bussen. Elektrische bussen bevatten meer elektrici dan diesel- en gasbussen, waardoor de bussen gevoeliger zijn voor vocht. Dit had uitvallende bussen als gevolg.

RRReis meldt dat hier binnenkort verandering in komt. Het OV-bedrijf meldt dat ze de aankomende periode gaan focussen op problemen. Door een laatste check hopen ze alle bestaande problemen te verhelpen en reizigers een betere reis te geven.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button