Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Begin mei grote namen op podium Hedon

Zwolle – In de eerste week van mei komen de Amsterdamse zangeres Glennis Grace en de Limburgse band Rowwen Hèze naar Zwolle. De Jordaanse zangeres zal donderdag 2 mei op het Zwolse podium staan. Twee dagen later, op zaterdag 4 mei, is het de beurt aan Rowwen Hèze om het publiek te vermaken.

‘Meer van mij’ clubtour

Glennis Grace komt in het kader van haar ‘Meer van mij’ clubtour naar Zwolle. Na een succesvolle en lange Nederlandse carrière brak de zangeres uit de Jordaan afgelopen jaar wereldwijd door dankzij haar deelname aan America’s Got Talent. Dit jaar laat ze haar kunsten weer in Nederland zien. De kaartverkoop voor het optreden in Zwolle is van start gegaan. De kaarten gaan over de toonbank voor de prijs van 27 euro per stuk.

Lange carrière

De lange carrière van Glennis Grace startte in 1994 toen ze met een vertolking van Whitney Houston als zestienjarige de finale van de Soundmixshow wist te winnen. Elf jaar later deed ze namens Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival en langzamerhand boog ze haar carrière om naar het Nederlands.

In 2011 wist ze indruk te maken tijdens het televisieprogramma De beste zangers van Nederland. Haar grootste succes kwam dankzij haar deelname aan America’s Got Talent. Miljoenen Amerikaanse televisiekijkers raakten in vervoering door Glennis Grace.

De wegen die ze in 2018 heeft ingeslagen krijgen in 2019 een vervolg, ditmaal in haar eigen vertrouwde Nederland. Glennis is al jaren meer dan we van haar horen en lezen. Haar nieuwe clubtour, mét eigen band, is het startsein om zichzelf nog meer te laten zien: nog persoonlijker, nog toegankelijker en nog meer eigen muziek.

tekst gaat verder onder de foto

Rowwen Hèze © Hedon Zwolle

Het is een kwestie van geduld dat heel Zwolle …

Zaterdag 4 mei treedt Rowwen Hèze op in Hedon. De Limburgse band keert na 5 jaar terug naar het poppodium in Zwolle. Rowwen Hèze heeft een scala aan feestnummers als ‘Bestel Mar’ en ‘Limburg’ uitgebracht, maar kwam ook met rustige nummers over het alledaagse leven.

In verband met de Nationale Dodenherdenking openen de deuren van Hedon ’s avonds om half negen. Het poppodium start ook op een gepaste tijd met het programma.

Grote onderwerpen teruggebracht tot het kleine van het dorp

Al ruim dertig jaar is de Limburgse band te vinden in theaters, feesttenten, clubs en op festivals. Ingetogen en uitbundig, melancholiek en feestelijk. Opzwepende energieke liedjes, polka’s, Ierse folk en Tex Mex afgewisseld met gevoelige ballades. Rowwen Hèze beschrijft in zijn liedjes het leven van alle dag. Grote onderwerpen als de liefde en de dood, teruggebracht tot het kleine van het dorp.

De voorverkoop is inmiddels gestart. Kaarten kosten 25,24 euro per stuk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button