112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

ROVA Zwolle stuurde 4 strooiwagens en 6 fietspadstrooiers op weg

Zwolle – Bij de ROVA wordt er sinds gisterochtend vroeg met man en macht gewerkt om de fietspaden en de doorgaande wegen in Zwolle schoon te houden.

Met maar liefst 6 fietspadstrooiers zijn alle strooiroutes afgewerkt. Fietspaden en de doorgaande binnenwegen in Zwolle waren daardoor goed begaanbaar. Met de 4 vrachtwagens werden de 70 kilometerwegen binnen Zwolle gedaan zoals de Ceintuurbaan en de IJsselallee.

‘Maar 4 uurtjes geslapen’

Een medewerker op een fietspadstrooier, rijdend in Zwolle Zuid, vertelt:’We zijn al sinds gisterochtend vroeg onafgebroken aan het rijden met 10 strooiwagens. Ik kom zelf uit Dronten en heb vannacht maar 4 uurtjes geslapen. Het is bar en boos met het weer en er komt nog veel meer ijzel aan.’

Strooien voor vannacht

De ROVA strooit in Zwolle uit voorzorg. Dit zal voor vannacht ook weer zijn uitwerking hebben. Het is inmiddels in heel Zwolle rond de -1 graden (20.00 uur) met uitzondering van Stadshagen. Daar is het net zoals gisteravond een graadje of twee lager. In combinatie met de (mot)regen kan dit gladheid opleveren.

Veel mensen gaven de Rova vanochtend een compliment voor de goed berijdbare fietspaden. Het was alleen oppassen geblazen op verraderlijke plekken als stoepen, op- en afritten en bruggetjes.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button