112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rova pas verplicht in 2016 voor afval storten Hessenpoort én restafval containers

Zwolle – Vanaf 4 januari 2016 heb je als inwoner van Zwolle een ROVA-pas nodig om toegang te krijgen tot het milieubrengstation aan de Rijnlandstraat op de Hessenpoort. Een gewone identiteitskaart of paspoort wordt dan niet meer geaccepteerd.

De ROVA-pas is ook de pas waarmee de ondergrondse container voor restafval wordt geopend.

Melden bij de zuil

Vanaf 4 januari 2016 wordt de toegang tot het milieubrengstation voor inwoners van Zwolle via computerzuilen geregeld. Na het scannen van de ROVA-pas en keuze van de afvalsoort kan men het terrein oprijden en het afval inleveren.

Tarieven

Alle afvalsoorten die op dit moment gratis zijn, blijven gratis. Inwoners van Zwolle mogen per dag, tot 250 kg gratis wegbrengen naar het milieubrengstation met uitzondering van puin en bouw- en sloopafval. Zonder de ROVA-pas storten kan ook, maar dan betaalt men voor alle afvalsoorten het ROVA-tarief van de afvalsoort. Op www.rova.nl/tarieven vindt u alle tarieven.

Geen ROVA-pas?

Inwoners van de gemeente Dalfsen en Zwolle die afvalstoffenheffing betalen en nog geen ROVA-afvalpas hebben, ontvangen de pas per post vóór 18 december. Inwoners die op 18 december nog geen ROVA-pas hebben ontvangen kunnen contact opnemen met het klantcontactcentrum van ROVA (038) 427 37 77.

Meer weten? – ROVA info

Gerelateerde artikelen

Back to top button