Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

ROVA laat marktbezoekers plastic tasjes omwisselen voor duurzaam alternatief

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Dagelijks gebruiken we veel plastic. Denk aan alle productverpakkingen van het eten, of plastic tasjes die je meekrijgt wanneer je in een winkel producten koopt. Om mensen te stimuleren minder plastic afval te genereren heeft de ROVA het initiatief Verpakkingsvrij.nu gelanceerd. Ter promotie daarvan was de ROVA zaterdag aanwezig op de markt in Zwolle.

Mensen konden hier hun plastic tasjes, die ze kregen bij bijvoorbeeld een groentekraam, laten omwisselen voor een herbruikbaar tasje. Agnes Bouwman, communicatieadviseur bij de ROVA legt uit: “Veel mensen zijn zich er wel van bewust dat ze veel plastic gebruiken. Wij geven ze met dit initiatief een zetje in de goede richting.”

Bezoekers van de zaterdagmarkt die hun tasjes lieten omwisselen maakten ieder uur kans op een waardebon ter waarde van 25 euro.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button