Haerst-TolhuislandenNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

ROVA kapt bijna 200 bomen langs Lichtmisweg

Zwolle – De ROVA is maandag met de kap van 156 iepen en twintig esdoorns in de berm langs de Lichtmisweg tussen tankstation Haerst en de Koperen Hoogte gestart. Tijdens deze werkzaamheden is de weg beperkt bereikbaar.

tekst gaat verder onder de foto

Uit onderzoek is gebleken dat de wortels van de iepen niet stevig genoeg in de grond zitten, waardoor deze geen vastigheid kunnen bieden aan de boom. De stam zit als een soort potlood in de grond. Als gevolg hiervan kunnen de bomen bij een lichte storm gemakkelijk omwaaien.

Ook is er bij een groot deel van de bomen iepziekte geconstateerd en vertonen de esdoorns een sterk verminderde conditie. Daarom kapt ROVA de bomen met spoed om uitbreiding van de iepziekte en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Het gebied wat om de Lichtmisweg heen ligt, is een weidevogelgebied. Weidevogels houden van een open landschap. Daarom plaatst de gemeente hier geen bomen terug, maar wordt er gekeken of er een andere plek is om nieuwe bomen te planten.

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close