RadioRadionieuwsStudio Stadkamer

Rookmelders redden levens

Zwolle – “Nog verrassend vaak merken we dat mensen geen rookmelders hebben of dat ze niet goed gebruikt worden.” Dat zei Jan Wittenberg van Veiligheidsregio IJsselland op Radio Focus. De maand oktober is de maand van de brandpreventieweken en de nadruk in deze jaarlijkse actieperiode ligt op het – goede – gebruik van rookmelders. “Voor onze brandweerlieden is het altijd een geruststelling als ze bij een brand aankomen en de mensen bijvoorbeeld dankzij rookmelders al buiten zien staan,” zo vertelde Wittenberg. Rookmelders kunnen op een heel simpele manier levens redden. Jan was – telefonisch – te gast in Studio Stadkamer, het lunchprogramma op Radio Focus.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button