112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rookbommen en rokende auto houden Zwolse brandweer bezig

Zwolle – De Zwolse brandweer is zondagmiddag in ruim een half uur tijd tot twee maal toe voor niets uitgerukt. Bij de eerste melding ging het om rookbommen van PEC Zwolle supporters in de binnenstad. Bij de tweede melding om een rokende auto op het parkeerterrein aan de Burgemeester van Roijensingel.

Rond twee uur zondagmiddag ontving de brandweer een melding over rook in kledingwinkel WE Fashion aan de Nieuwstraat. Ter plaatse bleek dat er geen sprake was van brand. Supporters van PEC Zwolle hadden voor een tegenoverliggend café enkele rookbommen afgestoken.

Een half uur later moest de brandweer met spoed uitrukken voor een autobrand aan de Burgemeester van Roijensingel. Een man hoorde het autoalarm afgaan van een geparkeerde auto achter de Stadkamer. Ook zag hij grijze rook onder de motorkap vandaan komen. Hij belde 112 en filmde de rokende auto vervolgens met zijn mobiele telefoon.

Wederom bleek er geen sprake te zijn van brand. Bij aankomst van de brandweer was de motorkap nog wel warm en kon er een brandlucht worden geroken. De brandweer heeft de auto onderzocht met een warmtebeeldcamera. Omdat er geen sprake meer was van brandgevaar heeft de brandweer de verdere afhandeling overgelaten aan een bergingsbedrijf en de eigenaar van de auto; een leasebedrijf.

Een brandweerman onderzoekt de auto met een warmtebeeldcamera.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren