EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rondweg Stadshagen op 21 oktober om 18.00 uur open voor verkeer

Zwolle – De nieuwe rondweg om Stadshagen, de Boxem Tunnel en de provinciale weg N331 tussen Zwolle en Hasselt (vanaf de rotonde Milligerlaan in Stadshagen tot de rotonde bij de zandwinning) gaan op woensdag 21 oktober om 18.00 uur open voor het verkeer. De opening van de parallelweg N331 (tussen Ruimzichtweg en rotonde Zandwinning) is voorzien op vrijdag 30 oktober om 17.00 uur.

Makkelijke, vlot en veilig

Met de ingebruikname van de rondweg hebben de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle de doorstroming, verkeersveiligheid en de leefbaarheid verbeterd. De gemeente heeft de rondweg en tunnel aangelegd. De provincie heeft op de hoofdrijbaan en parallelweg van de N331 (Stadshagenallee en Hasselterweg) het asfalt vervangen en de aansluiting op de nieuwe rondweg aangelegd.

Tijdswinst

Het aanleggen van de nieuwe rondweg heeft zo’n vier jaar geduurd. De totale kosten bedragen, inclusief de grondverwerving en tunnel, circa 25 miljoen euro. De maximumsnelheid op de rondweg op het deel buiten de bebouwde kom is 80 km/uur, de tijdwinst tussen Zwolle en Hasselt bedraagt ongeveer vijf minuten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button