Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rondvliegende vleermuizen bij Grote Kerk zijn tijdens Earth Hour te horen

Zwolle – Zaterdagavond tussen half negen en half tien gaat in het kader van Earth Hour wereldwijd het licht een uur uit om aandacht te vragen voor een duurzame toekomst voor de aarde. Net als voorgaande jaren wordt er weer een Earth Hour Dance gehouden op het Grote Kerkplein. Vanaf half acht gaat het licht in de Zwolse binnenstad op tal van plaatsen uit. Niet alleen de straatlantaarns, maar ook het licht op de Peperbus is gedoofd.

Toch ziet het evenement er dit jaar wat anders uit dan eerdere edities. Op het plein prijkt een verlichte LED-dansvloer. Er kan gedanst worden op bij het thema passende muziek, in stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans Stroeve. Iets voor half negen wordt er door de nachtburgemeester van Zwolle en wethouder Monique Schuttenbeld afgeteld.

Tijdens het donkere uur, maakt Stroeve het met zijn batdetectors mogelijk om de rond de Grote Kerk vliegende vleermuizen te horen. Afwisselend worden er in het donker verschillende optredens van dansgroepen vertoond. In de horecazaken rondom het plein gaat het licht uit en kan er in het donker gedineerd worden.

Als om half tien de lichten weer aan gaan, gaat ook de muziek en de dansvloer weer aan. Daarna kan er verder gedanst worden in diverse kroegen in de binnenstad want Horeca Evenementen Stichting Zwolle organiseert weer de Zwolse Bandjesavond.

De verlichte LED-dansvloer

Gerelateerde artikelen

Back to top button