BasketbalSport

Rolstoelbasketbalteam Be Quick ‘28 kampioen

Zwolle – Het is nog maar vijf jaar geleden dat basketbalvereniging Be Quick ‘28 startte met een rolstoelbasketbalteam en nu is het eerste kampioenschap in de C-divisie behaald.

Het team dat samen in de competitie uitkomt met spelers van Second Dribble uit Hardenberg maakte dit seizoen een vliegende start door direct van een paar belangrijke concurrenten te winnen. Echter bleef het tot vorige week spannend toen de ploeg van coach Gerben Naber het moest opnemen tegen de directe concurrent uit EBV Mustangs uit Emmen. Deze wedstrijd werd echter overtuigend gewonnen met 51-30 en dus is het eerste rolstoelbasketbal-kampioenschap voor Be Quick ’28 een feit.

Maar tijd om op hun lauweren te rusten hebben de Zwollenaren echt niet, want in mei wordt gestart met de landelijke kruisfinales in de strijd voor de landstitel. Hoe deze finale ook moge aflopen, dit kampioenschap is nu al historisch. Na vijf jaar is er geschiedenis geschreven bij Be Quick ’28 en het bestuur feliciteert dan ook graag de spelers; Erik Beuker, Stephanie Witjes, Heidi Hofsink, Jan Willem Kuipers, Eline Snippe, Ronald Hofsink, Willem Scheffer, Jan Willem Goldenbeld, en Gerben Naber. Spelers die niet op de foto erbij staan maar zeker wel net zo belangrijk; Wilko Braam, Hasib Reza, Bert van Eunen en Margret Ester.

Gerelateerde artikelen

Back to top button